Hulpgroep BORDERLINE Slachtoffers

 

GASTENBOEK EN VERHALEN...

Wij bieden op deze website een Gastenboek aan dat openstaat voor iedereen die in zijn/haar leven te maken heeft met een Borderline patiënt of aanverwante persoonlijkheidsstoornis en in het gastenboek hier graag iets over kwijt wil.

DIT GASTENBOEK IS NIET BEDOELD VOOR MENSEN MET EEN STOORNIS. 

Je hart luchten betekent echter niet schelden, slecht woordgebruik, dreigen of ander ongepast woordgebruik (veelal tegen de Borderline patiënt in een relatie). Probeer het netjes, kort, rustig en verstandig te houden in het Gastenboek. Ongepast woordgebruik wordt door ons verwijderd. 

Verder houden we ons vast aan de stelregel dat elk slachtoffer meteen bij de groep hoort na het moment van inschrijving als lid van onze vereniging en wij proberen veiligheid en rust te bieden om zo veel mogelijk slachtoffers het vertrouwen te geven om lid te worden en eventueel aanwezig te zijn op ledenavonden en bijeenkomsten zodat we elkaar kunnen helpen en ondersteunen.

Veelal zullen slachtoffers  partners zijn binnen een (gewezen) relatie. Maar ook kinderen, familieleden, vrienden en kennissen van Borderline patiënten kunnen slachtoffer zijn en ook hen verwelkomen we van harte en we hopen onze bijdrage te kunnen leveren door onze kennis over de verschillende belevingswerelden van de Borderline patiënt en de "gewone mens" met u te delen.

Wij hopen u te mogen begroeten in ons gastenboek! 


.

 

Gastenboek

24 berichten op 5 pagina's
T. T. Huisman
04-07-19 06:39:53
Tegelijkertijd maken ze een spannende en een vlotte indruk. In de publiciteit zijn er een aantal gevallen die desastreus zijn afgelopen bij diegene die te maken hebben gehad met iemand die Borderline had. Ook een eenmalig contact kan al fataal zijn en vooral onbehandeld. De moordenaar van Anne Faber had Borderline en verder Henk S. die Anne de Ruyter de Wildt heeft vermoord uit Groningen.Henk S. zit nu op de gesloten afdeling in de Dr. S. van Mesdagkliniek in Groningen. Was verslaafd en veelpleger en heeft daar voor al in de gevangenis gezeten en is schuldig aan meer moorden ook op die van Annet van Rheen. Verder is een vriend van een vriendin die Borderline had verdacht van moord toen zij en haar vriend op de martini toren stonden en heeft de vriendin met Borderline hem van de Martini toren geduwd. De vriendin was hier voor in behandeling in Dennenoord. Ze leefden tegen de wil van de ouders van hun zoon wiens vriendin Borderline had een bohemien bestaan en sliepen in zijn auto. Zijn ouders vonden dat hun zoon met deze vriendin geen toekomst had Er zijn ook arrestaties bekend van onschuldige mensen die misbruikt zijn en vals beschuldigd en daarna gedemoniseerd en gescapegoat zijn en gearresteerd met handboeien om in de cel terecht gekomen zijn en financieel berooid zijn achtergebleven en voor lange tijd financieel onthand zijn en zich proberen te verdoven en wanhoopsgedachten hebben. Zodra zij zich willen beklagen worden zij niet geloofd en hun persoon is gecorrumpeerd en bezoedel maar dit wil maar niemand geloven en doen er alles aan om hun naam te zuiveren bij justitie en politie rechtbank en iedereen maar dit lukt maar moeilijk. Het is zo dat de rollen worden omgedraaid dat zij voor dat worden aangezien voor wat de borderline patient is. Ze draaien de rollen om en kunnen maken dat ze geloofd worden en kunnen ijskoud liegen en goed toneel spelen. Sommigen vielen in de verleiding door lovebombing en dat is iemand op een voetstuk zetten om hun vervolgens er weer van af te halen als hun gevoel van verlating naar
T. T. Huisman
04-07-19 06:04:43
Het boek van Emily van der Laar van zij was de liefste maar ook de ergste is een boek van een relatie slachtoffer die het heeft overwonnen en nu mensen helpt overeind te blijven d.m.v grenzen te stellen en goed voor je zelf te zijn. In de jaren negentig zijn een aantal diagnosen publiek bekend geworden en het werd te grabbel gegooid bij de grote massa die kort door de bocht een diagnose stelden maar dit is een ingewikkelde diagnose en hulpverleners enablen hun.Zoals ADHD Anorexia eetstoornis iemand die er maar een schijn van weg had werd er al op het erste gezicht al mee vergeleken en ook leken zeiden dit. Het onderwerp is bij het grote publiek ter discussie gesteld in bladen kranten maar er zijn dan onderzoeken voor nodig om die diagnose echt te kunnen geven. Ook sommige huisartsen deden kort door de bocht een diagnose en verwezen je ook nog door. Niet eens bloedsuikergehalte meten bloedwaarden ect filmje hartfilmpje dexa scan om de botdichtheid te meten. Ik laat me van af nu af aan goed informeren voordat ze mij iets wijsmaken over een diagnose die ik zou hebben. het zijn van die klassiekers die ze slachtoffers van daders willen doen laten geloven dat ze die hebben om zelf vrij te zijn en vrij spel te hebben. Ze draaien de rollen om. Ongeacht wat je zegt wordt het al bij voorbaat al voor een symptoom van een diagnose gezien en dan kort door de bocht en lallend en kurkenknallend en onervaren voor de vuist weg omdat ze toevallig een artikeltje over in een schreeuwerig sensationeel blad hebben gelezen.
stephie vdv
11-02-19 18:09:33
hallo allemaal, ik ben 23jaar en zelf heb ik sinds een klein jaar de diagnose gekregen van Borderline.

het was toen voor mij een hele opluchting, ik had al jaren het gevoel dat mijn manier van doen naar mezelf ( automutilatie ) en naar anderen alles behalve correct was. woedeaanvallen, crisisen ( huilbuien om U tegen te zeggen) dan ineens intens gelukkig naar depressief en omgekeerd, elke minuut van de dag zaten we met de vraag hoe mijn humeur ging zijn. omdat ik jaren met een depressie sukkelde en hierdoor heel diep gezakt was, heb ik mij nov. 2017 laten opnemen voor de 1e keer. deze ervaring heeft me heel goed gedaan omdat daar heeel duidelijk werd hoe vast mijn masker zat, na een reeks testen kwam er de uitslag ~borderline~
ik had er al van gehoord omdat ik een aantal vrienden heb die er ook met leven.
1feb. 2018 ben ik voor 7maanden in opname gegaan, tijdens deze periode heb ik DGT aangeleerd dialectischegedragsther­apie,­ voor zij die met borderline moeten leven een echte aanrader!! DGT heeft mij met mn emoties leren omgaan, leren opkomen voor mezelf en mijn impulsief gedrag te verminderen, ook het automutileren is er afgeleerd!
sinds mijn opname is er een hele nieuwe wereld open gegaan, ik leef graag, ik werk, ik geniet en ben oprecht gelukkig, ook is het behouden van relaties een stuk gemakkelijker geworden waardoor ik nu ook totaal anders in een relatie sta, ik ben niet meer die onderdanige ja-knikkende vriendin die alles doet wat je verwacht, nee dat is verleden tijd! ik kan op een aangename respectvolle manier een probleem aanbrengen zonder een woedeaanval te krijgen en mezelf hierdoor pijn doen. ik zie mijn afgelopen jaar als een 2e kans die ze mij gegeven hebben. en daarvoor ben ik mijn beste vriendin de persoon die me verplichte in opname te gaan heel dankbaar voor.

mensen met borderline zijn niet RAAR of GEK! ze zijn gevoeliger dan anderen, denken op een andere manier en hierdoor botsen ze vaak ongewild met hun dierbare.


dankjewel voor het lezen,
s. vdv ~belgië~
Dominique Vernimmen
25-11-18 13:16:53
De Britse internetvriendin van onze zoon heeft borderline!
Vier jaar geleden is ze in België aangekomen, en niet meer weggegaan. Wij kenden haar niet, wisten niets over haar, enkel de verschrikkelijke verhalen die ze ons vertelde over verkrachting, misbruik, gewelddadige vader, moeder bij een sekte etc....Daar wij een heerlijke familie hebben, werd zij met open armen opgenomen. Mijn man en ik hadden enorm medelijden met haar. We zorgden voor haar als was ze ons eigen dochter, (ik (moeder) werd enorm gemanipuleerd). Onze zoon zorgde ervoor dat zij naar een psychiater kon, ze werd verschillende malen opgenomen in de psychiatrie gelukkig heeft hij via zijn werk een hospitalisatieverzekeri­ng,­ die nu moeilijk beginnen te doen. Ze hebben eerst bij ons in een kleine caravan gewoond, nadien konden ze een huis huren van een tante, later is mijn moeder gestorven, toen konden ze in haar huis wonen. De zoon had ook een mooi som geërfd van zijn grootmoeder, na een jaar was het op, ze is ook nog koopziek. Daar de vriendin nooit heeft gepoetst, opgeruimd etc..zelfs geen eten maakte, hebben we in die 2 huizen een vieze puinhoop gevonden. Onze zoon werd steeds zwakker en zwakker, tot we beslist hebben een grote stacaravan in onze tuin te zetten, zodat hij dicht bij ons was, en elke dag goed kon eten. Hij is verzwakt, voelt zich minderwaardig, beweert dat hij geen goede jeugd had, is nu zelf naar een psycholoog aan het gaan. Ik heb zijn beste vriend hierover aangesproken, onze zoon was een gelukkige jongen vroeger. Deze lelijke gedachten worden hem door haar ingefluisterd ! Zij manipuleert hem, heeft al een zelfmoordpoging gedaan (een half uur voor hij naar huis komt van zijn werk, pillen innemen), ze hoort stemmen, bekrast haar armen. Hij is als het ware verslaafd aan haar, wij lopen op eierschalen. Onze hele familie lijd hieronder
Ik wil haar op een kanon zetten en naar de maan schieten!!!!!
T.W. T.W. Huisman
14-11-18 04:35:50
Bij kwetsende opmerkingen geen emotionele respons geven, en geen munitie en scherpe grenzen stellen. Niet binnen laten. Afspreken in openbare ruimten. mensen die scherpere grenzen hanteren gaan zij uit de weg. vallen op the nice guys hero"s die wel eens te veel pleasen. Ze behandelen hun partner als een vervangbare portemonnee oftewel a disposible wallet and doormat. Vaders ouden hun zonen moeten inlichten over de gevaren van borderline daar zij dan kunnen voorkomen om aan het kruis te hangen en rommel aan hun handen krijgen. Het begint bij lovebombing en iemand op een voetstuk plaatsen maar zodra het gevoel van verlating in hun opkomt en dat kan ieder moment gebeuren dan kan de devaluatiefase aanbreken waarbij men alles kan verwachten. De relatie is vaak promisque. Ze zeggen dat als zij ouder worden dat zij dan bezadigder worden en tam. De hulpverlening zou geen misbruik niet mogen toestaan maar gezien ze goed toneel kunnen spelen weet die het ook niet waar men aan toe is. Het is wel zaak dat zo"n hulpverlener grenzen stelt tegen dat misbruik. Soms werd men ook wel eens met dwangopname opgenomen en had de bovenarmen met sigarettenpeuken uitgedrukt en hun woedeaanval was scary en sarcastische kwetsende opmerkingen maken. Het schijnt dat sommigen hun hele leven doorgaan met dit misbruik. .
Tonen: 5  10   20


Mijn moeder was een Borderline patiënt...

Ik ben een moeder van 35 jaar en leef nog elke dag met de gevolgen van de ziekte van mijn moeder. Het heeft mijn leven volledig bepaald en loopt als een rode draad door mijn bestaan. Dit omdat, zoals iedereen wel weet die met Borderline te maken heeft of heeft gehad, deze mensen stelselmatig liegen, bedriegen en anderen zwart maken om zelf daar weer aandacht uit te krijgen. Mijn moeder heeft mij regelmatig slecht gepraat om zo bijvoorbeeld van de buren medelijden te krijgen. Ze gebruikte mij, als kind, om haar eigen “gapend gat in haar gevoelsleven” te vullen.

Haar Borderline persoonlijkheidsstoornis heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben.  Niet dat ik slecht ben of zo, hihihi.  Integendeel, liegen en bedriegen staan bij mij erg hoog in het vaandel. Zodra ik merk dat mensen niet eerlijk zijn dan begin ik direct te steigeren. Maar een normaal leven, als kind, was er niet bij en ik voelde mij slecht, schuldig en  minderwaardig.

Door haar (soms bizarre) acties keken mensen vaak met een scheef oog naar mij. Dit ook omdat anderen aan de buitenkant niet kunnen zien wanneer iemand de Borderline stoornis heeft en men deze mensen ook gewoon op hun woord gelooft.
Een eigen persoonlijkheid heb ik, als kind, nooit kunnen ontwikkelen en  had ik niet. Ik liep als meisje van 10 jaar altijd gebogen naar de grond te kijken en maakte mij zo klein mogelijk.

Ik schaamde mij voor mijn moeder en wist niet of mensen mij nog wel mochten want ik was toch “dat verschrikkelijke kind”.

Doordat mijn moeder Borderliner was, heb ik nooit een basis opvoeding gehad. Dit speelt je hele verdere leven een rol en draag je feitelijk dagelijks mee.   
In mijn pubertijd werd ik hierdoor opstandig wat er weer toe leidde dat mijn moeder nog ergere dingen over mij begon te verzinnen om mij naar beneden te halen zodat mensen mij als een verschrikkelijk kind gingen zien. Dit maakt dat ik mij erg minderwaardig voelde en tot nu toe snel in de verdediging schiet.  Mijn hele leven, als kind, draaide altijd om mijn moeder, haar stemming en haar zin. Een bestaan als kind had ik zelf niet…..

Ik heb sinds 7 jaar geen contact meer met mijn moeder en is er eindelijk rust in mijn leven gekomen. Nu ik ouder word en veel streken van haar heb overleefd, snap ik niet waarom ik niet eerder het contact met haar heb verbroken,
Ja, het blijft je moeder maar ik kan mij niet bedenken in welk opzicht. Ik kom dus uit een gezin waar geen liefde werd gegeven, er nooit een knuffel voor mij geweest is of iemand die tegen mij zei “ik hou van jou”. Mijn vader was er ook niet om de situatie op te vangen. Waarschijnlijk werd hij zelf ook “gek” van alles. Later zijn ze ook gescheiden.  Het vroegere gemis aan liefde kwam bij mij sterk naar boven toen ik zelf kinderen kreeg.  
Op dit moment vecht ik voor mijn schulden die ik, mede door alles, heb overgehouden. Het is zwaar maar ik hoop ooit mijn rust en geluk weer te vinden samen met mijn dochters.
Wat ik allemaal precies heb meegemaakt is teveel om op te schrijven. Dit wil ik wel samen met je delen maar dan kun je het beste, via de site, contact met mij zoeken. Door alles wat ik heb mee gemaakt en doorstaan heb maar ook overwonnen heb, kun je mij inderdaad wel een ervaringsdeskundige noemen. Ik wil anderen dan ook graag met hulp en advies terzijde staan. Ik heb dit zelf vroeger enorm gemist. Goede hulp, advies en ondersteuning voor de slachtoffers van Borderliners kan veel verdere ellende en verdriet helpen voorkomen.  

Mama,

Ervaringsdeskundige.